top of page

Hoe vaak moet liftonderhoud plaatsvinden voor mijn lift?

Een goed onderhouden lift is van vitaal belang om de veiligheid en betrouwbaarheid van uw liftinstallatie te waarborgen. In deze blog gaan we dieper in op de frequentie van liftonderhoud, waarom het belangrijk is en wat de kosten kunnen zijn. Bij VeboLift begrijpen we de noodzaak van professioneel liftonderhoud.


Een liftmonteur sleutelt aan de motor van de lift


Frequentie van Liftonderhoud:

Hoe vaak moet liftonderhoud plaatsvinden?

De frequentie van liftonderhoud kan variëren op basis van verschillende factoren. De leeftijd van de lift en de intensiteit van het gebruik spelen een cruciale rol. Regelmatig onderhoud is essentieel om toekomstige problemen te identificeren en te verhelpen. Het is echter lastig in te schatten hoe vaak onderhoud precies nodig is.


Bij VeboLift begrijpen we dat de behoeften van elke lift anders zijn. Daarom maken onze ervaren monteurs gebruik van geavanceerde rekenmodellen en hun expertise om de optimale onderhoudsfrequentie voor uw specifieke situatie te bepalen. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat uw lift altijd in topconditie verkeert.

 

Waarom is Liftonderhoud Belangrijk?

Veiligheid en betrouwbaarheid

Een goed werkende lift is van cruciaal belang, vooral in gebouwen met mindervalide bewoners. Liftonderhoud zorgt ervoor dat de lift betrouwbaar blijft en potentiële problemen tijdig worden opgelost. Samen met een professionele onderhoudspartij stelt u een onderhoudsplan op, gebaseerd op het type lift en het gebruiksniveau. Dit plan helpt bij het voorkomen van storingen en waarborgt de veiligheid.


Kosten van Liftonderhoud:

De kosten van liftonderhoud kunnen variëren op basis van de staat van uw lift en de benodigde reparaties. Er zijn over het algemeen twee soorten onderhoudscontracten beschikbaar: de Basis serviceovereenkomst en de Uitgebreide serviceovereenkomst. De basis gaat echt over ‘de basis’ en in het tweede zijn ook bijvoorbeeld technische storingen tussen 07:00 en 17:00.


Onderhoud op afstand

Samenwerking met ModuSystem:

Bij VEBO werken we nauw samen met ModuSystem. Door gebruik te maken van geavanceerde producten van ModuSystem, zoals de Modu-Tool en Modu-View, kunnen onze liftonderhoudsteams profiteren van efficiënte oplossingen voor vroegtijdige probleemdetectie, diagnose en onderhoudsplanning. Hierdoor worden de stilstandtijd en operationele kosten voor liftgebruikers verminderd.


De lift die zelf signaleert

Een opwindende ontwikkeling in liftonderhoud is de introductie van de Modu-View. Sensoren in de lift verzamelen voortdurend informatie over de prestaties van de lift, gebruiksstatistieken en mogelijke afwijkingen. Deze gegevens worden naar de cloud gestuurd, waar geavanceerde analyses plaatsvinden.


Slimme Analyse en Onderhoud:

Een geavanceerd analysesysteem, ondersteund door ModuSystem-technologie, onderzoekt alle gegevens die uit de lift zijn verzameld. Wanneer het systeem een onderhoudsbehoefte detecteert, wordt onmiddellijk een melding naar onze monteurs gestuurd. De ernst van de afwijking bepaalt wanneer de lift moet worden geïnspecteerd en onderhouden.


Voordelen van ModuSystem

Deze innovatieve aanpak biedt aanzienlijke voordelen. Voor u als klant betekent dit een hogere veiligheid, beschikbaarheid en transparantie. U ontvangt onmiddellijk meldingen wanneer actie vereist is en krijgt gedetailleerde rapporten over alle genomen stappen. Hierdoor kunt u eenvoudig plannen en budgetteren voor toekomstige onderhoudsbehoeften. Het resultaat is een lift die nog beter presteert en minder stilstandtijd heeft, wat zorgt voor een optimale ervaring voor gebruikers.


Afsluitende FAQ

Vragen over de frequentie van liftonderhoud ;

  • Hoe vaak moet liftonderhoud minimaal plaatsvinde? De benodigde frequentie van liftonderhoud is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gebruik en de leeftijd van de lift. Volgens wettelijke vereisten dient u uw lift minstens één keer per jaar te laten onderhouden.

  • Kunnen we zelf bepalen hoe vaak de lift wordt onderhouden? Liftonderhoud wordt het beste uitgevoerd op basis van professionele kennis en rekenmodellen. Het onderhoudsplan omvat een aantal onderhoudsbeurten gedurende het jaar, passend bij de specifieke behoeften van uw lift. In uw onderhoudscontract kunt u echter overeenkomen hoe vaak onderhoudsbeurten plaatsvinden. Daarnaast bieden de tools van ModuSystem de mogelijkheid voor uw lift om zelf aan te geven wanneer extra aandacht nodig is.

  • Kunnen we zelf het onderhoud van de lift uitvoeren? Nee, omwille van veiligheidsredenen raden wij het zelf uitvoeren van liftonderhoud sterk af. Het onderhoud van liften vereist gespecialiseerde kennis en ervaring om de veiligheid en betrouwbaarheid van de lift te waarborgen. Laat het onderhoud over aan professionele liftonderhoudsbedrijven om risico's te minimaliseren en te voldoen aan wettelijke voorschriften.

bottom of page