top of page

Wat te doen bij een liftstoring? 7 handige tips


Een liftmonteur werkt met olie bij de zijkant van een liftschacht

Spoed: Bel ons direct voor 24/7 hulp

In geval van een spoedige liftstoring, aarzel dan niet en neem onmiddellijk contact met ons op. Onze toegewijde monteurs staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om snel te reageren op noodsituaties. Wanneer u onze storingsdienst belt op 0174 641 490, zorgen wij ervoor dat een monteur zo snel mogelijk ter plaatse is om de situatie aan te pakken en de lift weer operationeel te maken.


Geen spoed

Een liftstoring kan vervelend zijn, vooral als de lift de enige in het gebouw is en mensen ervan afhankelijk zijn. Hoewel u misschien geneigd bent om de lift zelf te repareren, is het altijd verstandig om op de expertise van een monteur te vertrouwen. Hier zijn 7 tips om te volgen wanneer u met een liftstoring wordt geconfronteerd:

 

1. Controleer of er niemand in de lift opgesloten zit

Bij een liftstoring is de eerste stap cruciaal: controleer altijd eerst of er niemand vastzit in de liftcabine. Als u een persoon aantreft, probeer dan niet zelf de deuren te openen om verwondingen te voorkomen. Kalmeer de persoon in de lift en stel gerust dat hulp onderweg is. In geval van een medische noodsituatie, bel onmiddellijk 112. Voor andere situaties kunt u de storingsdienst bellen, die snel een monteur zal sturen om de persoon te bevrijden. We streven ernaar dit binnen een uur te doen.

 

Nadat u zeker weet dat er niemand in de lift vastzit, neemt u contact op met het storingsnummer (0174 641 490) en meldt u welke lift het betreft en welke problemen zich voordoen. In uw onderhoudscontract is een overeengekomen responstijd vastgelegd waarbinnen u de monteur ter plaatse verwacht. De centrale meldt de storing aan de monteur, die zijn huidige werkzaamheden zal afronden en onmiddellijk naar uw locatie zal gaan als u een korte responstijd heeft afgesproken.

 

3. Zorg dat de lift niet wordt gebruikt

Indien de liftdeuren openstaan, is het essentieel om deze buiten gebruik te stellen om te voorkomen dat iemand de lift gebruikt en eventueel vast komt te zitten. Als de lift beschadigd is, dient u ervoor te zorgen dat niemand zich kan verwonden. Uw eigen veiligheid en die van de gebruikers dient altijd voorop te staan.

 

4. Preventie is de sleutel tot succes

Veel liftstoringen ontstaan door verkeerd gebruik van de lift, vaak onbedoeld. Denk aan overbelasting, kinderen die de lift als speelplaats gebruiken of het beschadigen van de liftdeuren met harde voorwerpen. Het verstrekken van de juiste informatie en voorlichting is van vitaal belang om dergelijke problemen te voorkomen.


5. Regulier onderhoud om de liftstoring te voorkomen

Om het aantal liftstoringen te minimaliseren, is regelmatig onderhoud van groot belang. Zorg ervoor dat u een onderhoudscontract heeft en dat de lift regelmatig wordt geïnspecteerd en onderhouden door gekwalificeerde technici.

 

6. Educatie voor liftgebruikers

Het is van groot belang om bewoners en gebruikers van het gebouw te informeren over veilig liftgebruik. Dit omvat het voorkomen van overbelasting, het vrijhouden van de deuren en het vermijden van onjuist gebruik van de lift.

 

7. Neem contact op met uw onderhoudspartij voor advies

Als u regelmatig problemen ervaart met uw lift, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw liftleverancier. Zij kunnen adviseren over modernisering of upgrades om de betrouwbaarheid van de lift te verbeteren.

 

Als u meer wilt weten over hoe u de betrouwbaarheid van uw lift kunt verbeteren of als u vragen heeft over liftstoringen en -onderhoud, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw liften soepel blijven functioneren en de veiligheid van uw gebouwgebruikers gewaarborgd blijft. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Comentários


bottom of page