top of page

6 Voordelen van Liftrenovatie

Een Liftrenovatie betekent dat bestaande liften worden opgeknapt en gemoderniseerd. Het doel is om ze veiliger te maken en te laten voldoen aan de nieuwste technische eisen. Dit kan onder andere inhouden dat oude onderdelen worden vervangen en energiezuinige technologie wordt toegevoegd. Kortom, liftrenovatie is als een opfrisbeurt voor liften, waardoor ze beter presteren en veiliger zijn.


Een foto van de buitenkant van een vintage panoramalift


In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een liftrenovatie.


1. Veiligheid en Betrouwbaarheid

Waarom liftrenovaties de veiligheid verbeteren.

Bij het renoveren van een lift draait het vooral om de betrouwbaarheid. We nemen maatregelen om de lift meer betrouwbaar te maken. Denk hierbij aan het vervangen van oude onderdelen door nieuwere en meer betrouwbare versies. Zo vernieuwen we de kabels die de lift omhoog en omlaag bewegen en verbeteren we de remmen en de bediening. Ook worden veiligheidssystemen, zoals de deuren en de noodstops, aangepast om te voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Dit zorgt ervoor dat de kans op ongelukken kleiner wordt en dat de lift veilig te gebruiken is.


Waarom er minder problemen en stilstand zijn na liftrenovaties.

Een ander belangrijk punt bij liftrenovatie is het verminderen van problemen en het voorkomen van het stilvallen van de lift. Oude liften hebben vaker storingen. Door de renovatie worden deze problemen aangepakt. We gebruiken nieuwe technologieën en verbeterde onderhoudsprocedures om ervoor te zorgen dat de lift minder vaak kapot gaat. Ook door regelmatig onderhoud en duurzamere materialen te gebruiken, zorgen we ervoor dat de lift langer meegaat. Dat is goed nieuws voor zowel de eigenaar als de gebruikers, omdat de lift betrouwbaarder wordt en minder vaak buiten gebruik is.

 

2. Energie-efficiëntie

Wat is energie-efficiëntie (minder energieverbruik)?

Energie-efficiëntie gaat eigenlijk over slim gebruikmaken van energie zonder verspilling. Bij liften betekent dit dat we proberen om de lift zo te laten werken dat deze zo min mogelijk energie verbruikt terwijl hij nog steeds goed zijn werk doet. Dit meten in kilowattuur per persoon per rit, waarbij een lager getal betekent dat de lift efficiënter met energie omgaat. Het doel is om energieverspilling te minimaliseren, wat niet alleen geld bespaart, maar ook helpt bij het beschermen van het milieu.

Hoe liftrenovaties bijdragen aan een groenere omgeving.

Liftrenovaties helpen actief mee aan het creëren van een milieuvriendelijkere omgeving. Oude liften zijn meestal echte energievreters in vergelijking met moderne liften. Door oude onderdelen te vervangen door zuinige alternatieven, zoals LED-lampen, slimme motoren en betere besturingssystemen, kunnen we het energieverbruik van liften flink verminderen. Dit is goed voor het milieu en de portemonnee van gebouweigenaren. Bovendien kunnen energiezuinige liften helpen bij het verkrijgen van duurzaamheidscertificeringen voor gebouwen, wat tegenwoordig belangrijk is.


Nog niet overtuigd? Lees het in onze blog: Liftmodernisering voor energie-efficiëntie 

 

3. Toegankelijkheid en Comfort

Waarom toegankelijkheid belangrijk is (bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers).

Bij het renoveren van liften is het essentieel om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen de lift kunnen gebruiken. Een belangrijk punt is het toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers. Dit betekent dat we aanpassingen doen, zoals bredere deuren en meer ruimte in de liftcabine, zodat rolstoelgebruikers er gemakkelijk in kunnen. We zorgen er ook voor dat knoppen en bedieningselementen voor iedereen gebruiksvriendelijk zijn. Het doel is dat de lift voor iedereen bruikbaar is, ongeacht hun mobiliteit.


Comfortverbeteringen voor gebruikers (bijvoorbeeld snellere ritten).

Naast toegankelijkheid, willen we ook dat de rit in de lift zo comfortabel mogelijk is. Een manier om dit te bereiken is door de ritten sneller en soepeler te maken. Dit betekent kortere wachttijden en een prettigere ervaring bij het verplaatsen tussen verdiepingen. We verminderen storend geluid en verbeteren de verlichting. Ook geven we aandacht aan het uiterlijk door de liftcabine een modern design te geven.

 

4. Kostenbesparingen op Lange Termijn

Initiële investeringskosten

Bij het nadenken over liftrenovaties is het essentieel om te begrijpen dat er kosten zijn om te beginnen. Dit zijn de kosten die je hebt om de lift te upgraden en te verbeteren. Hieronder vallen de kosten voor nieuwe onderdelen, het betalen van specialisten, en eventuele aanpassingen aan de lift zelf. Deze eerste kosten kunnen behoorlijk hoog zijn, afhankelijk van hoe ingewikkeld de renovatie is. Maar het is belangrijk om te realiseren dat deze kosten zich op lange termijn vaak terugbetalen.


Waarom renovaties op lange termijn geld besparen.

Ondanks de initiële investeringen leiden liftrenovaties op lange termijn vaak tot geldbesparingen. Dit komt door verschillende redenen. Ten eerste maken technische verbeteringen en modernisering de lift energiezuiniger, wat leidt tot lagere energiekosten over de tijd. Ook verminderen renovaties de noodzaak voor reparaties en onderhoud, aangezien nieuwe onderdelen over het algemeen langer meegaan en storingen minder vaak voorkomen. Bovendien kan een gemoderniseerde lift de waarde van een gebouw verhogen.

Wanneer moderniseer ik mijn lift dan?

 

5. Technologische Upgrades

Waarom technologische upgrades belangrijk zijn (bijvoorbeeld digitale displays).

Bij het renoveren van liften draait het om het toepassen van geavanceerde elektronica en slimme technologieën om de lift beter te maken. Denk aan dingen zoals digitale schermen in de lift, die informatie geven over waar de lift is en welke verdieping je hebt gekozen. Er zijn ook touchscreenbedieningen, real-time communicatiesystemen en systemen voor toegangscontrole.


Hoe deze upgrades de ervaring voor gebruikers verbeteren.

Technologische upgrades zorgen voor een betere ervaring voor mensen die de lift gebruiken. Bijvoorbeeld, digitale schermen en touchscreenbedieningen maken het makkelijker om de lift te gebruiken, omdat je duidelijke informatie krijgt en gemakkelijk de gewenste verdieping kunt selecteren. Real-time communicatiesystemen zijn nuttig in noodsituaties, omdat je snel hulp kunt inroepen. En toegangscontrolesystemen houden de lift veilig door onbevoegde toegang te voorkomen. Deze technologische upgrades zorgen ervoor dat het gebruik van de lift sneller, handiger en veiliger is.

 

6. Verlenging van de Levensduur

Waarom renovaties de levensduur van een lift verlengen.

Bij liftrenovaties draait het vooral om het vernieuwen van de lift, zodat deze langer meegaat. Dit gebeurt door verouderde onderdelen en systemen te vervangen door modernere en duurzamere varianten. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van versleten kabels, onderdelen die de lift in beweging zetten, en de elektronica die alles regelt. Soms moeten ook de stevige onderdelen van de lift verbeterd worden. Dit zorgt ervoor dat de lift gedurende extra jaren goed blijft werken.


Geld besparen door minder vaak de hele lift te vervangen.

Een ander voordeel van het verlengen van de levensduur van liften door renovaties is dat het op de lange termijn kosten bespaart. Als liften na renovatie langer meegaan voordat ze helemaal moeten worden vervangen, vermijd je de kosten van frequente vervangingen. Dit is gunstig voor eigenaren van gebouwen, omdat het aanschaffen van een compleet nieuwe lift veel duurder is dan een renovatie. Ook ontloop je extra kosten zoals het slopen, bouwkundige aanpassingen en afwerken, verwijderen en installeren van een nieuwe lift.

Maar wat houdt deze liftrenovatie nou precies in?

 

DUS

Waarom een liftrenovatie voordelig is.

Een liftrenovatie heeft veel voordelen, zoals veiligheid, efficiëntie, comfort en een langere levensduur van de lift. Dit verbetert de liftervaring en bespaart geld op de lange termijn. Als je meer wilt weten, neem dan contact op onze experts.

Comments


bottom of page